Seal-a-Leak™ Javítókészlet

A Seal-a-Leak™ egy folyékony javítókészlet, sürgős javításokhoz és ideiglenes vízszigetelési megoldásokhoz, sérült vagy kilyukadt lapostető szigetelések javításához.

A Seal-a-Leak™ egy egykomponensű, poliuretán alapú, nedvességre keményedő folyékony műgyanta, 1 literes vödörben. Egy második vödörbe van csomagolva az alapozó oldat és a használati utasítás, valamint egy poliészter erősítő szövet, melyek a folyékony műgyantával együtt alkalmazva biztosítják a javításhoz szükséges stabil, összefüggő bevonatot.

Termékválaszték

Termékkód Megnevezés Kiszerelés
3101045 Seal-a-Leak™ Javítókészlet 1,4kg (készlet)

 

Termékadatok és tulajdonságok

Teljesítményadatok:
Edény mérete: 1 liter
Megjelenés: folyékony
Standard szín: középszürke
Anyagszükséglet: kb. 0,7 liter/m2
Megmunkálási idő: 30 perc*
Esőállóság: Körülbelül 20 perc* után
Kötési idő: Körülbelül 4 óra*
Eltarthatóság: 12 hónap

*Az értékek a környezeti feltételektől függenek. A táblázat 23 °C és 50% relatív páratartalom esetén érvényes értékeket tartalmazz. A megadott idő csökken magasabb (és nő alacsonyabb) környezeti és munkafelületi hőmérséklet esetén.

Felület előkészítése

A felületnek tisztának, száraznak és portól, törmeléktől, olajos és zsíros szennyeződésétől, továbbá bármilyen egyéb tapadást akadályozó anyagtól mentesnek kell lennie.

Felhordási feltételek

A Seal-a-Leak™ javítókészlet csak abban az esetben alkalmazható, ha a léghőmérséklet, és az aljzat felületének hőmérséklete legalább +5 °C fokos, és az aljzatfelület hőmérsékletet legalább 5°C-ka a harmatponti hőmérséklet felett van. Ha a felület a harmatponti hőmérsékleten vagy az alatt van, akkor az anyagok felhordásakor nedvesség képződhet a felületen, és ez befolyásolhatja a bevonat tapadását és a kötést.

Az optimális bedolgozáshoz, azaz , ahhoz, hogy az anyag könnyen felhordható és bedolgozható legyen, Seal-a-Leak™ javítókészlet hőmérsékletének 12°C fok felett kell lennie.

Egyéni Védőeszközt (EVE) kell viselni.

Felhordás módja

Általános javítási mód:

A kivitelezés száraz és fagymentes felület esetén végezhető el legjobb eredménnyel. Egy ecsettel seperje le a felületet a javítandó hiba (pl. perforáció) körül, tisztítsa meg minden portól, lazán tapadó részecskétől, olajtól, zsírtól, algától, penésztől és gombától.

Felhordás előtt széles maszkoló szalaggal ragassza körül a javítandó a területet a szivárgási pont körül, attól legalább 7,5 cm távolságot hagyva. A maszkolás után öntsön ki elegendő mennyiségű EP1 Alapozót hullámvonalban a kijelölt (körülmaszkolt) felületre, majd ecsettel vékonyan oszlassa szét. Hagyja száradni a fehér alapozót, amíg áttetszővé nem válik.

Ollóval vágja méretre a mellékelt erősítő szövetet. 

Felhordás előtt keverje meg a Seal-a-Leak™ folyadékot. (Ügyeljen rá, hogy ne keverje túl az anyagot, mivel túlkeverés esetén levegő kerül az anyagba, ami buborékokat képez.)

A lealapozott területre öntse rá a Seal-a-Leak™ folyadék alaprétegét, és ecsettel vagy kisméretű hengerrel oszlassa szét, az egyenletes fedés elérése érdekében. Ágyazza be az előkészített szövetet közvetlenül a nedves alaprétegbe, és egy ecsettel dolgozzon el minden buborékot és ráncot a szövetben. Vigyen fel egy újabb bő réteg Seal-a-Leak™ folyadékot a beágyazott szövetre, és egyenletesen oszlassa el kefével vagy hengerrel, biztosítva, hogy a szövet teljesen telített legyen.

A javítás teljes megkötése akár 4 órát is igénybe vehet (az időjárási feltételektől függően), de a felület már 30 perc elteltével esőálló lesz.

Sürgősségi javítás mód:

Vészhelyzet esetén, amikor víz a nedves, csapadékos időjárás miatt folyamatosan szivárog épületbe, illetve amikor a kialakult beázási pont (pl. perforáció) felett összegyűlt a víz a javítások a megszokott módon nem, vagy nehezen végezhetők el.

Ezekben a helyzetekben a Seal-a-Leak™ folyadék közvetlenül ráöntve a lyukra azonnal eltömíti azt, megállítva a szivárgást.

Felhordás előtt keverje meg a Seal-a-Leak™ folyadékot. (Ügyeljen rá, hogy ne keverje túl az anyagot, mivel túlkeverés esetén levegő kerül az anyagba, ami buborékokat képez.)

Öntse a Seal-a-Leak™ folyadékot közvetlenül az edényből a lyukra, és hagyja megkötni. A Seal-a-Leak™ folyadék tovább köt a víz alatt is. A Seal-a-Leak™ folyadék azonnal eltömíti a lyukat, megakadályozva víz további bejutását az épületbe.

Ezt a típusú javítást mindig tartós, általános javításnak kell követnie (az előző pontban leírtak szerint).

A megmaradó Seal-a-Leak™ folyadék az edény fedelének visszazárását követően eltehető későbbi felhasználásra,. A bevonat száraz, átlátszó fóliaréteget képez. A levegő állapotának függvényében a kötési idő akár 20 perc lehet (20 °C fok / 50 % relatív páratartalom esetén).

  Helyi támogatás kérése

  Bővebb információval kapcsolatban keresse:

  Központi iroda
  Icopal Kft.
  8900 Zalaegerszeg
  Zrínyi M. u. 6.
  Tel: +36 92 550-351
  Fax: +36 92 550-367
  Email: info.hu@icopal.com 

  Értékesítési iroda
  2040 Budaörs
  Malomkő u. 7.
  Tel: +36 23 428-841
  Fax: +36 23 428-842
  Email: info.hu@icopal.com

   

  A felhasználói élmény fokozásáért weboldalunk cookie-kat használ. A megadott információkat az adatvédelmi szabályzatba foglaltak szerint kezeljük.