Aljzat felületének előkészítése

A tetőbevonatok felhordása előtt gondoskodni kell arról, hogy a bevonandó felületek kellően stabilak (rögzítettek), egyenletesek és a bevonat tapadását akadályozó szennyeződésektől mentesek legyenek.

A felület megtisztításkor el kell távolítani minden mozgó részt és anyagmaradványt, majd tisztítson le minden egyéb szennyeződést megfelelő eszközzel, (magasnyomású mosás, homokszórás vagy mechanikus dörzsölés). Használjon engedélyezett tisztítószereket a felület hatékonyabb lemosáshoz, valamint az olajos és zsíros eltávolításához.

A szerves szennyeződést (mohák, gombák, algák) engedélyezett biológiai szennyeződés eltávolító szerrel kell lemosni.. Minden előkészítő munkálatot be kell fejezni és a fogadó felületnek megfelelőnek kell lenniük, beleértve a felhajtások, szegélyek, csatornák, folyókák, vápák, lejtések,, illesztések, stb. kialakítását, valamint szegélylécek és egyéb kapcsolódó szerkezetek rögzítését.

Hordozófelület Felület előkészítése Alapozó
Bitumenes lemezek

Vágja vissza a lemez repedt és sérült felületeket szükség szerint, vágja ki a hólyagokat, szárítsa ki és ragassza le.

Ellenőrizze a felhajtások sértetlenségét és vágja vissza vagy javítsa azokat. Minden 3 mm-nél szélesebb hézagot a rendszer felhordása előtt ki kell tölteni. A hézagok kitöltéséhez az Enviroflex használható.

Akril
Száraz beton

Az új betonalapú felületeknek teljesen meg kell kötniük, és 28 napnál régebbinek kell lenniük.

A felületeknek laza részecskéktől, morzsolódó anyagtól, cementtejtől bármilyen más szennyeződéstől mentesnek kell lennie a vízszigetelő rendszer megfelelő tapadásának lehetővé tétel érdekében.

Azokat az egyenetlen betonfelületeket, amelyeken 10 mm-nél nagyobb kiemelkedések vagy ennél nagyobb hézagok találhatók, megfelelő kiegyenlítő anyaggal ki kell egyenlíteni, vagy mechanikusan eljárással simává tenni.

A 15 mm-nél nagyobb rétegvastagságot igénylő javítások esetén a javítást több rétegben kell elvégezni.

Vizsgáljon meg minden szerkezeti hibát vagy törést a hordozófelületen, mielőtt felhordja a vízszigetelő rendszert.

Nincs 

Nedves beton

  Epoxi 
Szintetikus szigetelő lemezek (PVC/EPDM)

Először távolítsa el a felületről a mechanikailag eltávolítható szennyeződéseket, majd tisztítsa meg a felületet tisztítófolyadékkal (pl. Etil-acetát vagy MEK bázisú tisztító oldat) az alapozó felhordása előtt. Javasolt tapadástesztet végezni.

EP1 
Rétegelt lemez/OSB lap

Hagyjon megfelelő hézagokat az lapok között, hogy a tetőszerkezet mozgása miatt fellépő (hézagtágulás és –összehúzódás) biztosított legyen.

A lapokon lévő illesztéseket le kell ragasztani Sealoflex Fóliaillesztő ragasztószalaggal az Enduroflex bevonat lapok közötti elfolyásának megelőzése érdekében.

Minden lapot biztonságosan kell rögzíteni a lap gyártói specifikációnak megfelelően, és minden területet le kell seperni a por és hulladék eltávolítása céljából, mivel ezek a bevonatrendszer leválását okozhatná.

Minden sérült lemezt ki kell cserélni (Megjegyzés: a 3-as típusú OSB kevésbé porózus, és ezért kevesebb alapozót igényel).

EP1 
Fém (Zn, Al stb.)

Vizsgálja meg, távolítsa el és cserélje ki a szerkezetileg hibás lemezeket.

A fémfelületeket lakkbenzinnel kell megtisztítani.

A porszórt fémet tesztelni kell, hogy megfelelő-e a tapadás.

Jobb tapadás érhető el a felület enyhe megdörzsölésével a lakkbenzinnel való tisztítás előtt.

Minden korróziót vagy oxidációt el kell távolítani drótkefével vagy mechanikus dörzsöléssel. A kefével kezelt fém jövőbeni ismételt oxidációjának megelőzése érdekében vigye fel az Enduroflex-et közvetlenül az alapozás nélküli felületre.

Nincs 
Üveg

  Nincs 

Kerámia / Csempék

 

  Nincs 

Tapadásvizsgálatot kell vizsgálni minden olyan projekt előtt, ahol a tapadás megkérdőjelezhető.

Jellemző száradási idő Enduroflex Alapozók esetén:

A környezeti légállapotoktól (léghőmérséklet, relatív páratartalom) feltételektől függően a kötési idő eltérő lehet: 

 • az Enduroflex EP1 alapozónál, 30 perc (23 °C fok / 50 % relatív páratartalom esetén) és 1 óra 30 perc (10 °C fok/ 50% relatív páratartalom esetén) között. A fehér alapozó áttetsző réteggé köt meg, amikor teljesen száraz.
 • az Enduroflex Akril Alapozónál, 1óra (23 °C fok / 50 % relatív páratartalom esetén) és 3 óra 30 perc (10 °C fok / 50% relatív páratartalom esetén) között. A kék alapozó sötétebb kék színűre köt meg, amikor teljesen száraz.

 

 

 

  Helyi támogatás kérése

  Bővebb információval kapcsolatban keresse:

  Központi iroda
  Icopal Kft.
  8900 Zalaegerszeg
  Zrínyi M. u. 6.
  Tel: +36 92 550-351
  Fax: +36 92 550-367
  Email: info.hu@icopal.com 

  Értékesítési iroda
  2040 Budaörs
  Malomkő u. 7.
  Tel: +36 23 428-841
  Fax: +36 23 428-842
  Email: info.hu@icopal.com

   

  A felhasználói élmény fokozásáért weboldalunk cookie-kat használ. A megadott információkat az adatvédelmi szabályzatba foglaltak szerint kezeljük.